ΧΗΜΙΚΑ PEELING

Χημικά Peeling

Το δερματολογικό Peeling (TCA) , είναι από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους απολέπισης της επιδερμίδας, προσφέροντας σας καταπληκτικά αισθητικά αποτελέσματα. 

Η θεραπεία αφαιρεί τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος αφήνοντας το λείο και αναζωογονημένο. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πανάδων, των κηλίδων, των ουλών, τη χρωματική δυσχρωμία αλλά και των ρυτίδων. Παράλληλα, με τη χρήση το χημικού peeling επιτυγχάνουμε την εκ νέου παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου από το δέρμα, προσφέροντας σας μία λαμπερή και νεανική όψη στην επιδερμίδα σας.

Χημικά Peeling-Elena Beauty Hall
Χημικά Peeling-Elena Beauty Hall

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Καλέστε μας στο 211418 1495 ή στο 6970487223.

Ο χώρος μας είναι στην 3ης Σεπτεμβρίου 77, Αθήνα 104 34

Το laser στους άνδρες δεν είναι πλέον taboo! Δοκίμασε την εμπειρία της αποτρίχωσης με lazer αλεξανδρίτη candela.

FAQ Χημικά Peeling

Η χημική απολέπιση είναι μια δημοφιλής αισθητική διαδικασία που περιλαμβάνει την εφαρμογή διαφόρων χημικών διαλυμάτων στο δέρμα, τα οποία βοηθούν στην απολέπιση των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος. Η διαδικασία χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, τη θεραπεία ορισμένων δερματικών παθήσεων και την προώθηση μιας πιο λείας και νεανικής επιδερμίδας.

Ο πρωταρχικός στόχος της χημικής απολέπισης είναι η τόνωση της διαδικασίας απολέπισης, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την προώθηση της εναλλαγής των κυττάρων του δέρματος. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αποκάλυψη φρέσκου, νέου δέρματος από κάτω, οδηγώντας σε πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ουλών ακμής και μια συνολικά αναζωογονημένη εμφάνιση.

Τα χημικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία απολέπισης ποικίλλουν σε ισχύ και σύνθεση, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον τύπο δέρματος του ατόμου. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι χημικοί παράγοντες περιλαμβάνουν άλφα υδροξυοξέα (AHAs) όπως το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ, βήτα υδροξυοξέα (BHAs) όπως το σαλικυλικό οξύ και το τριχλωροξικό οξύ (TCA).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το χημικό διάλυμα εφαρμόζεται προσεκτικά στο δέρμα, συνήθως σε πολλαπλά στρώματα, και αφήνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το διάλυμα λειτουργεί διασπώντας τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, επιτρέποντας την εύκολη αποβολή τους. Η διαδικασία αυτή διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

Το βάθος της απολέπισης καθορίζει την ένταση της απολέπισης και τις πιθανές παρενέργειες. Τα επιφανειακά peelings στοχεύουν μόνο στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, απαιτώντας ελάχιστο έως καθόλου χρόνο διακοπής και προκαλώντας ελάχιστη δυσφορία. Τα μεσαία peelings διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα, με αποτέλεσμα πιο σημαντική απολέπιση και μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης. Τα βαθιά peelings, από την άλλη πλευρά, εισχωρούν ακόμη πιο βαθιά, παράγοντας πιο δραματικά αποτελέσματα, αλλά απαιτώντας επίσης μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης.

Η χημική απολέπιση είναι μια καλλυντική διαδικασία που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός χημικού διαλύματος στο δέρμα, το οποίο προκαλεί την απολέπιση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Η διαδικασία αυτή προάγει την ανάπτυξη νέων, υγιέστερων δερματικών κυττάρων και μπορεί να αντιμετωπίσει ποικίλα δερματικά προβλήματα.

Όταν πρόκειται για τη θεραπεία συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή και η υπερμελάγχρωση, το χημικό peeling μπορεί πράγματι να αποτελέσει μια αποτελεσματική επιλογή. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορεί να βοηθήσει σε κάθε μία από αυτές τις ανησυχίες.

Για την ακμή, το χημικό peeling μπορεί να είναι ευεργετικό με πολλαπλούς τρόπους. Το χημικό διάλυμα που χρησιμοποιείται στη διαδικασία απολέπισης μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, την περίσσεια λιπαρότητας και τα βακτήρια που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση εξάρσεων ακμής. Επιπλέον, ορισμένα χημικά peeling, όπως αυτά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την ερυθρότητα και τη φλεγμονή που σχετίζονται με την ακμή. Το χημικό peeling μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των πόρων, μειώνοντας την εμφάνιση μελλοντικών ξεσπασμάτων.

Η υπερμελάγχρωση, ή οι σκούρες κηλίδες του δέρματος, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με χημικό πίλινγκ. Το χημικό διάλυμα που χρησιμοποιείται στο πίλινγκ μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση του δέρματος και στην εξασθένιση των περιοχών υπερμελάγχρωσης. Αυτό επιτυγχάνεται προκαλώντας την αποκόλληση του ανώτερου στρώματος του δέρματος, επιτρέποντας την ανάδυση νέου, φρέσκου δέρματος. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της υπερμελάγχρωσης, μπορεί να απαιτηθούν πολλαπλές συνεδρίες απολέπισης για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιτυχία του χημικού peeling στη θεραπεία της ακμής και της υπερμελάγχρωσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος του ατόμου, η σοβαρότητα του δερματικού προβλήματος και το συγκεκριμένο χημικό peeling που χρησιμοποιείται. Ως εκ τούτου, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο ή επαγγελματία περιποίησης του δέρματος για να καθορίσετε το καταλληλότερο σχέδιο θεραπείας.

Η χημική απολέπιση είναι μια αισθητική διαδικασία που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός χημικού διαλύματος στο δέρμα για την απολέπιση και την αφαίρεση των εξωτερικών στιβάδων. Η ένταση και το βάθος της απολέπισης εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες ανάγκες και τους στόχους του ατόμου.

Τώρα, όσον αφορά το ερώτημα αν το χημικό peeling είναι επώδυνο, η απάντηση δεν είναι απλή. Το επίπεδο της δυσφορίας που νιώθετε κατά τη διάρκεια ενός χημικού peeling μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες:

  1. Το βάθος της απολέπισης: Τα επιφανειακά ή ελαφριά χημικά peelings συνήθως προκαλούν ελάχιστη δυσφορία, η οποία συχνά περιγράφεται ως ήπιο τσούξιμο ή μυρμήγκιασμα. Αυτά τα peelings χρησιμοποιούν συνήθως ηπιότερα οξέα, όπως α-υδροξυοξέα (AHA) ή γλυκολικό οξύ.

Από την άλλη πλευρά, τα μεσαία έως βαθιά peelings, τα οποία διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσφορία. Αυτά τα peeling χρησιμοποιούν συχνά τριχλωροξικό οξύ (TCA) ή φαινόλη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα καύσου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

  1. Ατομική ανοχή στον πόνο: Το κατώφλι πόνου κάθε ατόμου είναι διαφορετικό, οπότε αυτό που μπορεί να είναι δυσάρεστο για ένα άτομο μπορεί να μην είναι για κάποιο άλλο. Παράγοντες όπως η ευαισθησία του δέρματος και η προσωπική ανοχή στον πόνο μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο δυσφορίας που βιώνεται κατά τη διάρκεια ενός χημικού peeling.

  2. Φροντίδα πριν και μετά τη θεραπεία: Η σωστή φροντίδα πριν και μετά τη θεραπεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την όποια δυσφορία σχετίζεται με ένα χημικό peeling. Η χρήση τοπικών αναισθητικών κρεμών ή φαρμάκων κατά του πόνου πριν από τη διαδικασία, καθώς και η εφαρμογή καταπραϋντικών κρεμών ή αλοιφών μετά τη διαδικασία, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από τη δυσφορία.